[email protected] +31 6 28090022
Trustmark webshop

Vanaf €200,- gratis verzonden

Advies van experts

UNIEK ASSORTIMENT

PRIJZEN INCLUSIEF BTW

RVS Chemisch Zwarten Gel – 250 tot 500 ml

Aanbieding!

49.95119.95

Zelf snel en eenvoudig roestvast staal chemisch zwarten met Verzinkshop Zwart RVS Gel

RVS Chemisch Zwarten Met Verzinkshop Zwart Oxide RVS Gel

 

Zwart RVS Gel is hetzelfde product als Zwart RVS Concentraat, maar nu in gel vorm!

Met deze gel kun je heel simpel grote en verticale RVS voorwerpen, zoals decoratieve panelen, chemisch zwarten door de gel aan te brengen met een spons of kwast. Het proces werkt langzamer dan het normale zwart oxide concentraat voor RVS zodat er een goede controle over het proces mogelijk is.

Dit is een hoogwaardig product dat ontworpen is om een duurzame donkergrijs tot zwart iriserende afwerking te creëren op RVS onderdelen, druipt niet en heeft verder geen bescherming of afwerking nodig.

Het proces gebeurt op kamertemperatuur, duurt 1 tot 5 minuten en is gemakkelijk in gebruik. Het geeft zeer mooie en consistente resultaten.

Met 1 liter Zwart RVS Gel kun je ongeveer 2 m² bedekken.

Dit product werkt niet op staal of ijzer, kies daarvoor Verzinkshop Zwart Oxide Gel.

Verkrijgbaar in:

 • 250 ml
 • 500 ml
 • 1000 ml

 

 

De passieve laag van het RVS verwijderen

De passieve laag op RVS is een oxide werende beschermlaag die voorkomt dat het metaal kan oxideren.

De passieve laag van RVS verwijderen is noodzakelijk zodat de gel zijn werk kan doen. Dit kan worden bereikt door:

 • Het voorwerp onder te dompelen in Verzinkshop Activator voor metaal
 • Gebruik te maken van een zuurbad van 30% of 50% zoutzuur
 • Het RVS te schuren met Scotch Brite of Staalwol.

De Zwart Oxide RVS Gel wordt vaak gebruikt voor decoratieve panelen, trapleuningen of andere grote voorwerpen die niet ondergedompeld kunnen worden in een zuurbad. Deze grote voorwerpen kunnen dus worden voorbewerkt met met Scotch Brite of Staalwol.

Kleine voorwerpen kunnen makkelijk geactiveerd worden door gebruik te maken van een zuurbad of de Verzinkshop Activator.

 

 

De juiste kleur RVS vinden

er zijn diverse soorten RVS die verschillend reageren op de gel. Als het product is aangebracht en uitgewerkt is, en het gewenste resultaat is nog niet bereikt, kan er een volgende laag gel aangebracht worden.

 

 

Zelf RVS zwart maken met Verzinkshop Zwart RVS Gel

 • Ontvet en reinig het RVS voorwerp grondig zodat het vrij van vuil en vet is.
 • Gebruik een Scotch Brite schuurvel of een Staalwol schuurspons om grote oppervlakken voor te bereiden, of gebruik de Verzinkshop Activator of een zuurbad van 30% of 50% zoutzuur voor kleine voorwerpen. Spoel het daarna goed af.
 • Breng de Zwart Oxide Gel voor RVS aan met een spons of kwast en laat het 1 tot 5 minuten, met wrijvende bewegingen, inwerken tot het gewenste resultaat bereikt is. Indien nodig kan er een volgende laag aangebracht worden.
 • Spoel het onderdeel af in een daarvoor bestemde bak (niet onder de kraan) of verwijder de gel met een natte spons of doek tot deze helemaal schoon in. Laat het voorwerp drogen of droog het af met een schone doek.
 • Optioneel kan er een sealer worden aangebracht zoals de Verzinkshop Acryl Sealer op waterbasis voor een glanzende harde coating of gebruik de Verzinkshop Deepseal Metaal Sealer voor een licht olieachtige afwerking die stofdroog opdroogt en het zwart een meer intense afwerking geeft. Voor zware buitentoepassingen raden we een 2k lak aan.

 

 

Wat is chemisch zwarten van RVS?

Het chemisch zwarten van roestvast staal is een proces waarbij er een chemische omzetting van het oppervlak plaatsvindt zonder de dimensies van het object aan te passen. De laagdikte is verwaarloosbaar wat het product uitstekend geschikt maakt voor precisieonderdelen.

Deze GEL is ongeschikt voor andere soorten metaal zoals staal. Gebruik hiervoor Verzinkshop Zwart Oxide Gel.

 

 

Voordelen van chemisch gezwart RVS:

Verzinkshop Zwart Oxide RVS Gel kan gebruikt worden op optische RVS delen, kunst en decoratieve panelen, hang-en-sluitwerk, wapenonderdelen, keukengerei, auto-onderdelen en nog veel meer. Het is een gebruiksvriendelijk product dat met een kwast of spons worden aangebracht en zeer handig voor producten die niet ondergedompeld kunnen worden in het Zwart RVS concentraat of niet gedemonteerd kunnen worden.

 • Verbeterde bescherming tegen corrosie: de zwart oxide coating creëert een dunne laag op het RVS die werkt als een barrière waardoor het onderliggende metaal beschermd wordt tegen corrosie.
 • Verbeterd uiterlijk: Verzinkshop Zwart RVS Gel geeft een strak en professioneel uiterlijk aan roestvast staal, waardoor het geschikt is voor gebruik in een breed scala van toepassingen waar het aanzicht belangrijk is.
 • Gemakkelijk aan te brengen: de zwart oxide coating kan worden aangebracht met een kwast of spons en druipt niet.
 • Voordelig: de zwart oxide coating is een kosteneffectieve oplossing die niet alleen de uitstraling van uw RVS oppervlakken zal verbeteren, maar ook hun levensduur en duurzaamheid zal verhogen.
 • Wil je meer weten over het zwarten van RVS? Lees dan dit artikel.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Alleen ingelogde klanten die dit product hebben gekocht, kunnen een beoordeling achterlaten.

Werk met gezond verstand

Metaaloppervlaktebehandelingen, zoals anodiseren, electroforming en galvaniseren, zijn fascinerende processen die prachtige creaties kunnen opleveren.

Meestal worden bij deze behandelingen milde, zwaar verdunde chemicaliën gebruikt.

Echter, het is belangrijk om rekening te houden met het feit dat sommige van deze processen gebruik maken van chemicaliën en zuren die, als ze onvoorzichtig worden gebruikt, kunnen leiden tot fysiek letsel voor jou of anderen.

Om veilig te werken met deze producten, is het belangrijk om gezond verstand te gebruiken, het etiket en de handleiding te lezen, de juiste voorzorgsmaatregelen te nemen en voor voldoende ventilatie te zorgen.

Bovendien is het aan te raden om de juiste persoonlijke beschermingsmiddelen te dragen bij het werken met chemische en bijtende stoffen.

Wil je meer lezen over veilig werken met deze producten? kijk dan hier.