[email protected] +31 6 28090022
Trustmark webshop

Vanaf €200,- gratis verzonden

Advies van experts

UNIEK ASSORTIMENT

PRIJZEN INCLUSIEF BTW

Chemisch Zwarten Gel – 250 tot 500 ml

Aanbieding!

49.95119.95

Chemisch Zwarten Gel voor het chemisch zwarten van staal en ijzer met Verzinkshop Zwart Oxide Gel

Staal Chemisch Zwarten Met Verzinkshop Zwart Oxide Gel

 

Chemisch Zwarten Gel voor het chemisch zwarten van staal en ijzer met Verzinkshop Zwart Oxide Gel.

Dit product is ideaal voor gebruik op verticale voorwerpen, grote voorwerpen die niet ondergedompeld kunnen worden, het bijwerken van beschadigd of versleten zwart oxide coatings of voor gebruikers die voorkeur geven aan een langzamer werkend proces.

Met deze gel kun je simpel grote en verticale voorwerpen van ijzer en staal chemisch zwarten, zoals decoratieve panelen of meubels, door de gel aan te brengen met een spons, doek of kwast. Het proces werkt langzamer dan het normale zwart oxide concentraat zodat een goede controle over het proces mogelijk is.

Dit is een hoogwaardig product dat niet druipt of loopt. Het proces gebeurt op kamertemperatuur, duurt 1 tot 3 minuten en is gemakkelijk in gebruik. Het geeft een zeer mooi en consistent zwart resultaat.

Met 1 liter Zwart Oxide Gel kun je ongeveer 2.5 m² staal zwarten.

Dit product werkt niet op RVS, gebruik hiervoor Zwart RVS Oxide Gel.

Verkrijgbaar in:

  • 250 ml
  • 500 ml
  • 1000 ml

 

 

Verzinkshop Zwart Oxide Gel gebruiken

Reinigen

Ontvet het voorwerp met behulp van alcohol, aceton, ontvetter of een vloeibaar reinigingsmiddel. Gebruik geen ontvetter op olie basis. Laat de reiniger 1-3 minuten inwerken.

Als het onderdeel gezandstraald is of mechanisch zijn voorbereid, kan de reinigingsstap worden overgeslagen, zolang de onderdelen vrij zijn van oliën, lakken, vingerafdrukken of andere verontreinigingen.

Spoelen

Spoel het voorwerp af met stromend water of een vochtige spons/doek. (niet onder de kraan)

Als er geen uniforme laag water achterblijft en deze onderbroken wordt, herhaal het reinigen zodat het voorwerp vrij van vuil en vet is.

Roest verwijderen

Verwijder roest met behulp van staalwol, schuurpapier of door middel van stralen.

Zwart maken

Breng de Zwart Oxide Gel aan met een wattenstaafje voor kleine reparaties of gebruik een spons of borstel met lichte wrijvende bewegingen gedurende 1-3 minuten. Je kunt verse gel opnieuw aanbrengen als de reactie is gestopt en het gewenste resultaat nog niet bereikt is. De diepte van de zwarte kleur wordt bepaald door de tijd dat de oplossing in contact blijft met het metalen oppervlak.

Spoelen

Spoel het voorwerp af met stromend water of een vochtige spons of doek om ervoor te zorgen dat de Zwart Oxide Gel volledig wordt verwijderd om verdere oxidatie te voorkomen.

Als de overgebleven gel niet volledig wordt verwijderd, kan dit roestvorming op het oppervlak veroorzaken bij het opdrogen.

Veeg het voorwerp droog met een schone doek of gebruik een heteluchtpistool om deze te drogen. Gebruik geen perslucht om te drogen. Dit kan vlekken veroorzaken.

Een sealer aanbrengen

Voor een zeer licht olieachtige afwerking gebruik je Verzinkshop DeepSeal Metaal Sealer.

Voor een harde, heldere acrylafwerking gebruik je de Verzinkshop Acryl Metaal Sealer.

Voor zware buitentoepassingen raden we een 2k lak aan.

 

Activeren van speciaal en gehard staal of ijzer

Soms zijn bepaalde soorten gehard of gespecialiseerd staal moeilijk te zwarten en zullen ze in plaats van een donkergrijs-zwarte afwerking een lichtgrijze kleur krijgen of helemaal geen kleurverandering ondergaan. In dat geval is het activeren van het staal nodig.
Dit kan worden gedaan door middel van de Verzinkshop activator of 15% zwavelzuur (of sterker) te gebruiken.

Ets het object hier enkele seconden tot minuten in afhankelijk van het soort staal of metaal, spoel het daarna grondig af in een daarvoor bestemde container.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Alleen ingelogde klanten die dit product hebben gekocht, kunnen een beoordeling achterlaten.

Werk met gezond verstand

Metaaloppervlaktebehandelingen, zoals anodiseren, electroforming en galvaniseren, zijn fascinerende processen die prachtige creaties kunnen opleveren.

Meestal worden bij deze behandelingen milde, zwaar verdunde chemicaliën gebruikt.

Echter, het is belangrijk om rekening te houden met het feit dat sommige van deze processen gebruik maken van chemicaliën en zuren die, als ze onvoorzichtig worden gebruikt, kunnen leiden tot fysiek letsel voor jou of anderen.

Om veilig te werken met deze producten, is het belangrijk om gezond verstand te gebruiken, het etiket en de handleiding te lezen, de juiste voorzorgsmaatregelen te nemen en voor voldoende ventilatie te zorgen.

Bovendien is het aan te raden om de juiste persoonlijke beschermingsmiddelen te dragen bij het werken met chemische en bijtende stoffen.

Wil je meer lezen over veilig werken met deze producten? kijk dan hier.