[email protected] +31 6 28090022
Trustmark webshop

Vanaf €200,- gratis verzonden

Advies van experts

UNIEK ASSORTIMENT

PRIJZEN INCLUSIEF BTW

Caswell Zwart RVS Concentraat – 250 tot 1000 ml

Aanbieding!

44.95109.95

Zelf snel en eenvoudig roestvast staal zwart maken met Caswell Zwart RVS concentraat.

RVS Zwarten Met Caswell Zwart RVS Concentraat

RVS zelf zwart maken is nu erg snel en makkelijk thuis te doen met Caswell zwart RVS concentraat. Dit is een hoogwaardig concentraat die ontworpen is om een duurzame, grijs tot zwart iriserende afwerking te creëren op RVS onderdelen en heeft verder geen bescherming of afwerking nodig. Het proces gebeurt in een kunststof bak op kamertemperatuur in enkele seconden tot minuten, is gemakkelijk in gebruik en geeft zeer mooie en consistente resultaten.

 • 250 ml maakt 1 liter
 • 500 ml maakt 2 liter
 • 1000 ml maakt 4 liter

Met dit concentraat is een sterkere mengverhouding dan de standaard 1:3 mogelijk voor donkerdere kleuren.

Gedestilleerd water niet inbegrepen. Het is ook mogelijk gedemineraliseerd of kraanwater te gebruiken. Lees hier meer over het gebruik van verschillende soorten water.

Het is niet nodig de zwart RVS oxide laag af te werken met een sealer of lak omdat deze van zichzelf roestwerende eigenschappen heeft, maar als extra bescherming kun je de Caswell Penetrating Sealer of Caswell Sealer toepassen.

De aangemaakte vloeistof is in een afgesloten container te bewaren om later opnieuw te gebruiken.

 

 

Welke Caswell Black Oxide vloeistof heb ik nodig?

 

 

Activeren van RVS en de juiste mengverhouding

Het activeren van roestvast staal, zoals RVS 316, is noodzakelijk om ervoor te zorgen dat het metaal de juiste kleur krijgt. De chroomoxidelaag laag op rvs is een roestwerende beschermlaag die voorkomt dat het kan oxideren.

Door het rvs te bewerken met de Verzinkshop Activator, 30 tot 50% zoutzuur of een schuurmedium zoals Scotch Brite, staalwol of schuurpapier, wordt deze roestwerende laag verwijderd en kan het rvs worden bewerkt met een Zwart RVS oxide vloeistof.

Deze chroomoxidelaag groeit direct terug zodra roestvrij staal in contact komt met zuurstof! Zorg er dus voor dat het voorwerp direct na het activeren met schoon water afgespoeld wordt en direct met Zwart RVS Concentraat behandeld wordt zonder het voorwerp te drogen om het beste resultaat te krijgen.

 • Bij rvs uit de 300-serie is een oplossing van 50% Zwart RVS Concentraat en 50% gedestilleerd water een goed startpunt.
 • Bij rvs uit de 400-serie is 25% tot 33% Zwart RVS Concentraat in gedestilleerd water voldoende.

 

 

De juiste kleur RVS vinden

er zijn diverse soorten RVS die verschillend reageren op de Caswell zwart RVS oxide. Sommige soorten RVS reageren snel met een donkere afwerking zonder gebruik te maken van een activator in volledig aangemaakte vloeistof, terwijl andere soorten RVS behandeld moeten worden met een activator omdat er anders een grijze afwerking ontstaat.

 • Test een klein stukje schoon RVS in puur concentraat.
 • Meng in een 1:3 verhouding een kleine hoeveelheid zwart RVS concentraat met gedestilleerd water en test een nieuw stukje schoon RVS.
 • Je weet nu het verschil van het effect tussen puur concentraat en de volledig aangemaakte vloeistof voor het type RVS. Je kunt hiermee de juiste mengverhouding bepalen voor het gewenste resultaat.
 • Voor moeilijk te bewerken oppervlakken en onderdelen kan het nodig zijn om de vloeistof niet te verdunnen voor maximale sterkte.

 

 

Zelf RVS zwart maken met Caswell zwart RVS

Super simpel! volg de volgende stappen:

 • Meng de vloeistof met water in een daarvoor bestemde kunststof container volgens de handleiding.
 • Zorg ervoor dat het te behandelen voorwerp goed vrij van vuil en vet is.
 • Bewerk, indien nodig, het RVS voor enkele seconden tot minuten met 30% of 50% zoutzuur. Spoel het daarna af.
 • Dompel het onderdeel voor enkele seconde tot minuten onder in de vloeistof tot het gewenste resultaat bereikt is. Bij grote voorwerpen kan er een kwast, spons of doek gebruikt worden.
 • Spoel het onderdeel af in een daarvoor bestemde bak (niet onder de kraan) en werk het af met een sealer. Laat dit drogen in de lucht zoals aangegeven in de handleiding.
 • Klaar! het voorwerp kan nu behandeld en gebruikt worden.

 

 

Gezwart RVS beschermen

Voor extra bescherming van gezwart RVS kan de oxidelaag worden afgewerkt met een sealer zoals de Caswell sealer op waterbasis of een andere sealer naar keuze.

 

 

Meer informatie

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Alleen ingelogde klanten die dit product hebben gekocht, kunnen een beoordeling achterlaten.

Werk met gezond verstand

Metaaloppervlaktebehandelingen, zoals anodiseren, electroforming en galvaniseren, zijn fascinerende processen die prachtige creaties kunnen opleveren.

Meestal worden bij deze behandelingen milde, zwaar verdunde chemicaliën gebruikt.

Echter, het is belangrijk om rekening te houden met het feit dat sommige van deze processen gebruik maken van chemicaliën en zuren die, als ze onvoorzichtig worden gebruikt, kunnen leiden tot fysiek letsel voor jou of anderen.

Om veilig te werken met deze producten, is het belangrijk om gezond verstand te gebruiken, het etiket en de handleiding te lezen, de juiste voorzorgsmaatregelen te nemen en voor voldoende ventilatie te zorgen.

Bovendien is het aan te raden om de juiste persoonlijke beschermingsmiddelen te dragen bij het werken met chemische en bijtende stoffen.

Wil je meer lezen over veilig werken met deze producten? kijk dan hier.