[email protected] +31 6 28090022
Trustmark webshop

Vanaf €200,- gratis verzonden

Advies van experts

UNIEK ASSORTIMENT

PRIJZEN INCLUSIEF BTW

RVS Chemisch Zwarten Kit – 2 tot 8 liter

Aanbieding!

99.95269.95

Verzinkshop RVS Chemisch Zwarten Kit voor het chemisch zwarten en beschermen van roestvrij staal.

RVS Chemisch Zwarten Met De Verzinkshop RVS Chemisch Zwarten Kit

 

De Verzinkshop RVS Chemisch Zwarten Kit is alles wat je nodig hebt voor het chemisch zwarten van rvs en wordt geleverd inclusief sealer voor het beschermen van de zwart oxide coating.

De kit is compleet met Verzinkshop Zwart RVS Concentraat en een sealer naar keuze: Verzinkshop DeepSeal Metaal Sealer voor een stofdroge sealer op oliebasis of de Verzinkshop Acryl Metaal Sealer voor een harde droge sealer op waterbasis.

Meng de Verzinkshop Acryl Metaal Sealer 1:1 met water voor een zeer dunne structuurloze coating. Deze wordt geleverd in een extra groot blik.

Daarnaast wordt de kit geleverd inclusief een afsluitbare emmer, handschoenen en een duidelijke handleiding.

Klik op de bovenstaande links om meer informatie over de specifieke producten te lezen.

 

 

Inbegrepen in deze kit

De Verzinkshop Chemisch Zwarten Kit bevat alles wat je nodig hebt om staal en metaal chemisch te zwarten en te beschermen.

De kit bevat:

 • Verzinkshop Zwart RVS Oxide Concentraat
 • Sealer: Verzinkshop DeepSeal Metaal Sealer of Verzinkshop Acryl Metaal Sealer
 • 1 afsluitbare emmer
 • Handschoenen
 • Instructies
 • Gedestilleerd water

 

 

 

Snel en simpel chemisch zwarten van rvs met de Verzinkshop RVS Chemisch Zwarten Kit

Volg de volgende stappen:

 • Giet het gedestilleerde water en het Verzinkshop Zwart RVS Concentraat in de meegeleverde emmer zoals beschreven in de handleiding.
 • Zorg ervoor dat het te behandelen voorwerp goed vrij van vuil en vet is. Voer een waterbreuktest uit.
 • Dompel het onderdeel enkele minuten onder in de vloeistof tot het gewenste resultaat bereikt is. Bij grote voorwerpen die niet ondergedompeld kunnen worden, kun je een kwast of spons gebruiken.
 • Spoel het onderdeel af in een daarvoor bestemde bak (niet onder de kraan)
 • Klaar! het voorwerp kan nu gebruikt worden.
 • Optioneel: rvs heeft van zichzelf roestwerende eigenschappen, maar kan extra beschermd worden door het aanbrengen van een sealer.

 

 

Activeren van RVS en de juiste mengverhouding

Het activeren van rvs, zoals RVS 316, is noodzakelijk om ervoor te zorgen dat het metaal de juiste kleur krijgt. De chroomoxidelaag laag op rvs is een roestwerende beschermlaag die voorkomt dat roestvrij staal kan oxideren.

RVS kan geactiveerd worden op de volgende manieren:

 • Door het rvs te bewerken met de Verzinkshop Activator
 • Door het onder te dompelen in een 30 tot 50% zoutzuur bad
 • Door het te schuren met Scotch Brite, staalwol of schuurpapier.

Deze chroomoxidelaag groeit direct terug zodra roestvrij staal in contact komt met zuurstof! Zorg er dus voor dat het voorwerp na het activeren met schoon water afgespoeld wordt en direct met Zwart RVS Concentraat behandeld wordt zonder het voorwerp na het activeren te drogen om het beste resultaat te krijgen.

 • Bij rvs uit de 300-serie is een oplossing van 50% Zwart RVS Concentraat en 50% gedestilleerd water een goed startpunt.
 • Bij rvs uit de 400-serie is 25% tot 33% Zwart RVS Concentraat in gedestilleerd water voldoende.

 

 

Beschermen van chemisch gezwart rvs en de zwart oxide laag

RVS heeft van zichzelf roestwerende eigenschappen en heeft om die reden geen sealer nodig. Wel is het mogelijk een sealer aan te brengen om de zwart oxide coating extra te beschermen.

Ook de corrosiebestendigheid van rvs wordt vergroot door het aanbrengen van een waterafstotende sealer zoals de Verzinkshop DeepSeal Metaal Sealer of Verzinkshop Acryl Metaal Sealer.

Als er een sealer aangebracht wenst te worden, dient na het chemisch zwarten het rvs direct afgespoeld en in de sealer ondergedompeld te worden zonder deze te drogen, zodat de sealer in de poriën kan trekken voor de chroomoxidelaag terug groeit.

Voor zeer zware buitentoepassingen raden wij aan een 2k blanke lak te gebruiken zoals gebruikt wordt bij het spuiten van auto’s.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Alleen ingelogde klanten die dit product hebben gekocht, kunnen een beoordeling achterlaten.

Werk met gezond verstand

Metaaloppervlaktebehandelingen, zoals anodiseren, electroforming en galvaniseren, zijn fascinerende processen die prachtige creaties kunnen opleveren.

Meestal worden bij deze behandelingen milde, zwaar verdunde chemicaliën gebruikt.

Echter, het is belangrijk om rekening te houden met het feit dat sommige van deze processen gebruik maken van chemicaliën en zuren die, als ze onvoorzichtig worden gebruikt, kunnen leiden tot fysiek letsel voor jou of anderen.

Om veilig te werken met deze producten, is het belangrijk om gezond verstand te gebruiken, het etiket en de handleiding te lezen, de juiste voorzorgsmaatregelen te nemen en voor voldoende ventilatie te zorgen.

Bovendien is het aan te raden om de juiste persoonlijke beschermingsmiddelen te dragen bij het werken met chemische en bijtende stoffen.

Wil je meer lezen over veilig werken met deze producten? kijk dan hier.