[email protected] +31 6 28090022
Trustmark webshop

Vanaf €200,- gratis verzonden

Advies van experts

UNIEK ASSORTIMENT

PRIJZEN INCLUSIEF BTW

RVS Chemisch Zwarten Concentraat – 250 tot 1000 ml

Aanbieding!

34.95179.95

Roestvast staal zwart maken met Verzinkshop Zwart RVS concentraat.

RVS zwart maken met Verzinkshop Zwart RVS Concentraat

 

RVS zwart maken met Verzinkshop Zwart RVS Concentraat op kamertemperatuur in enkele minuten.

Verzinkshop Zwart RVS Concentraat is speciaal ontwikkeld voor het chemisch zwarten van rvs en geeft een mooi donkergrijs tot zwart iriserende afwerking.

Kleine rvs voorwerpen chemisch zwarten, maar ook grote oppervlakken zoals rvs meubels en panelen, gaat erg makkelijk en het product kan aangebracht worden door middel van onderdompelen, een kwast of spons.

Het Zwart Oxide Concentraat wordt in een verhouding van 1:3 verdund met gedestilleerd, demi of kraanwater. Lees hier meer over het gebruik van verschillende soorten water.

Een grotere hoeveelheid nodig? Neem dan contact op.

 • 250 ml maakt 1 liter
 • 500 ml maakt 2 liter
 • 1000 ml maakt 4 liter

 

 

Welk product heb ik nodig voor het chemisch zwarten van rvs?

Verzinkshop Zwart RVS Oxide Vloeistof Voor een kant-en-klare oplossing.

RVS Chemisch Zwarten Kit voor een complete kit inclusief sealer.

Verzinkshop Zwart RVS Gel voor een langzaam werkend product voor grote en verticale voorwerpen die niet ondergedompeld kunnen worden.

 

 

Verzinkshop Zwart RVS Oxide eigenschappen.

Verzinkshop Zwart RVS Concentraat voor het chemisch zwarten van rvs op kamertemperatuur is van zeer hoge kwaliteit, komt uit de professionele metaalindustrie en voldoet aan hoge kwaliteitseisen.

 • Dit product is speciaal samengesteld voor gebruik op roestvast staal en is geschikt voor alle soorten rvs.
 • Kan maximaal 1:3 verdund worden met gedestilleerd, demi of kraanwater.
 • Het proces duurt 1 tot 5 minuten.
 • 1 liter concentraat behandeld ongeveer 8 m² afhankelijk van de manier van aanbrengen.
 • Kan periodiek aangevuld worden met vers concentraat zodat de oude vloeistof gebruikt kan blijven worden.
 • Het concentraat, of aangemaakte vloeistof, kan in een gesloten verpakking bewaard worden, zodat deze meerdere keren gebruikt kan worden.
 • Is gemakkelijk in gebruik en geeft zeer mooie consistente resultaten.
 • Maakt gebruik van milde chemicaliën.
 • Dit product werkt niet op ijzer en staal. Kijk daarvoor bij Verzinkshop Zwart Oxide of Verzinkshop Zwart Oxide Ultra.
 • De aangemaakte vloeistof is in een afgesloten container te bewaren om later opnieuw te gebruiken.

 

 

Zelf roestvast staal chemisch zwarten met Verzinkshop Zwart RVS Concentraat

Dit product werkt zeer goed op roestvrij stalen panelen en meubels, bouten, moeren en andere voorwerpen van elk type rvs. Het voldoet aan de normen van de Living Building Challenge Red List: een internationaal duurzaam bouw certificeringsprogramma.

Volg de stappen om een zeer egale zwart oxide afwerking op metaal te krijgen:

 • Maak de Verzinkshop Zwart RVS vloeistof aan in een daarvoor bestemde kunststof of glazen container zoals beschreven staat in de handleiding.
 • Zorg ervoor dat het te behandelen voorwerp goed vrij van vuil en vet is.
 • Behandel het voorwerp daarna eventueel met een activator en spoel het grondig af. Bij zeer harde soorten roestvast staal is het belangrijk de passieve laag eerst te verwijderen voor een goed resultaat.
 • Dompel het onderdeel onder in de Verzinkshop Zwart RVS en roer het af en toe rond tot het gewenste resultaat bereikt is. Bij grote voorwerpen kan er een kwast of spons gebruikt worden.
 • Spoel het onderdeel af in een daarvoor bestemde bak (niet onder de kraan)
 • Roestvast staal heeft van zichzelf roestwerende eigenschappen, maar kan eventueel afgewerkt worden met een sealer naar keuze.
 • Klaar! het voorwerp kan nu behandeld en gebruikt worden.

 

 

Activeren van RVS en de juiste mengverhouding

Het activeren van roestvast staal, zoals RVS 316, is noodzakelijk om ervoor te zorgen dat het metaal de juiste kleur krijgt. De chroomoxidelaag laag op rvs is een roestwerende beschermlaag die voorkomt dat het kan oxideren.

Door het rvs te bewerken met de Verzinkshop Activator, 30 tot 50% zoutzuur of een schuurmedium zoals Scotch Brite, staalwol of schuurpapier, wordt deze roestwerende laag verwijderd en kan het rvs worden bewerkt met een Zwart RVS oxide vloeistof.

Deze chroomoxidelaag groeit direct terug zodra roestvrij staal in contact komt met zuurstof! Zorg er dus voor dat het voorwerp direct na het activeren met schoon water afgespoeld wordt en direct met Zwart RVS Concentraat behandeld wordt zonder het voorwerp te drogen om het beste resultaat te krijgen.

 • Bij rvs uit de 300-serie is een oplossing van 50% Zwart RVS Concentraat en 50% gedestilleerd water een goed startpunt.
 • Bij rvs uit de 400-serie is 25% tot 33% Zwart RVS Concentraat in gedestilleerd water voldoende.

 

 

Zwart RVS beschermen

Vanwege de roestwerende eigenschappen van rvs, door de chroomoxidelaag, is het niet nodig de zwart oxide laag af te werken met een sealer of lak maar.

Voor extra bescherming of het verbeteren van het uiterlijk van chemisch gezwart rvs kan de oxidelaag eventueel wel worden afgewerkt met een sealer.

Gebruik hiervoor

 

 

 

Voordelen van zelf RVS chemisch zwarten:

Er zijn diverse voordelen aan het zelf chemisch zwarten van roestvast staal met Verzinkshop zwart rvs:

 • Verzinkshop Zwart RVS concentraat geeft roestvrij staal in korte tijd een zeer egale donkergrijs tot zwarte afwerking.
 • Zelf koud zwart oxideren is erg goedkoop en snel. Het proces gebeurt binnen een paar minuten bij kamertemperatuur.
 • Het proces van roestvrij staal zwarten is een eenvoudige onderdompel handeling voor het zwarten van machineonderdelen, gereedschappen, bevestigingsmaterialen en veel meer.
 • Een zwart oxide coating op roestvrij staal waarborgt de oorspronkelijke maatvoering met een egaal iriserende grijs tot zwarte kleur.
 • Met Verzinkshop Zwart RVS Concentraat is het nu nog voordeliger om zelf roestvrij staal koud te chemisch te zwarten! de zwart oxide coating is een kosteneffectieve oplossing.
 • Verzinkshop zwart RVS is perfect voor auto- en industriële onderdelen, hang-en-sluitwerk, wapenonderdelen, keukengerei en nog veel meer.
 • Het is een voordelige oplossing die niet alleen de uitstraling van roestvrij staal zal verbeteren, maar ook hun levensduur en duurzaamheid zal verhogen.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Alleen ingelogde klanten die dit product hebben gekocht, kunnen een beoordeling achterlaten.

Werk met gezond verstand

Metaaloppervlaktebehandelingen, zoals anodiseren, electroforming en galvaniseren, zijn fascinerende processen die prachtige creaties kunnen opleveren.

Meestal worden bij deze behandelingen milde, zwaar verdunde chemicaliën gebruikt.

Echter, het is belangrijk om rekening te houden met het feit dat sommige van deze processen gebruik maken van chemicaliën en zuren die, als ze onvoorzichtig worden gebruikt, kunnen leiden tot fysiek letsel voor jou of anderen.

Om veilig te werken met deze producten, is het belangrijk om gezond verstand te gebruiken, het etiket en de handleiding te lezen, de juiste voorzorgsmaatregelen te nemen en voor voldoende ventilatie te zorgen.

Bovendien is het aan te raden om de juiste persoonlijke beschermingsmiddelen te dragen bij het werken met chemische en bijtende stoffen.

Wil je meer lezen over veilig werken met deze producten? kijk dan hier.