[email protected] +31 6 28090022
Trustmark webshop

Vanaf €200,- gratis verzonden

Advies van experts

UNIEK ASSORTIMENT

PRIJZEN INCLUSIEF BTW

Informatiecentrum

Verschillende handleidingen, tabellen en video’s over diverse metaaloppervlaktebehandeling processen

welk soort water voor zwart oxide ?

welk soort water

welk soort water voor zwart oxide ?

Welk soort water je gebruikt om je zwart oxide vloeistof mee aan te maken is van belang. Zwart oxideren van een metaal als RVS met Caswell Zwart RVS is een proces dat wordt gebruikt om metalen oppervlakken of onderdelen een zwarte, mat-achtige afwerking te geven. Het proces maakt gebruik van een chemische oplossing om een oxide-laag op het oppervlak van het metaal te creëren.

Er zijn verschillende soorten water die kunnen worden gebruikt bij het zwart oxide proces. Hieronder enkele opties:

  • Gedestilleerd water is een van de meest gebruikte soorten water voor het zwart oxide proces andere metaal oppervlaktebehandelingen. Het is een van de zuiverste vormen van water, vrij van opgeloste mineralen, bacteriën en andere verontreinigingen. Door de hoge zuiverheid van gedestilleerd water, is het een uitstekende keuze voor het zwart oxide proces om consistente en uniforme coatings te krijgen. Al onze klaar voor gebruik producten zijn aangemaakt met gedestilleerd water.
  • Gedemineraliseerd water is water waarvan de opgeloste mineralen zijn verwijderd door middel van ionenuitwisseling of een ander proces, waardoor het een zeer zuivere optie is. Net als gedestilleerd water kan gedemineraliseerd water uitstekende resultaten opleveren.
  • RO water is een vorm van gezuiverd water die wordt geproduceerd door water te forceren door een semi permeabel membraan om onzuiverheden te verwijderen. Het kan goede resultaten bij het zwart oxide proces opleveren en is goedkoper dan gedeminerliseerd water.
  • Kraanwater bevat vaak opgeloste mineralen en onzuiverheden, zoals chloor en fluor, die het zwart oxide proces kunnen beïnvloeden. Kraanwater kan een ongelijkmatige coating veroorzaken en kan onzuiverheden bevatten die de apparatuur of het eindproduct kunnen beschadigen.

Als er problemen ontstaan tijdens een van de processen, terwijl je een ander soort water dan gedestilleerd water gebruikt, adviseren we om het gebruikte water te vervangen door gedestilleerd water.

Deel deze post

De waardering van metaalzwarten.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 10.0/10 gebaseerd op 1 reviews.