[email protected] +31 6 28090022
Trustmark webshop

Vanaf €200,- gratis verzonden

Advies van experts

UNIEK ASSORTIMENT

PRIJZEN INCLUSIEF BTW

Chocolade Bruin Patina Voor Koper En Messing

19.9539.95

Verzinkshop bruin patina voor koper en messing produceert een chocolade bruin antieke afwerking.

Verzinkshop Bruin Patina Vloeistof

 

Verzinkshop Bruin Patina Vloeistof is een gebruiksvriendelijk product voor iedereen die thuis aan de slag wil met het patineren van koper en messing. Dit is ideaal voor het creëren van een rijke chocoladebruin antieke afwerking, waarmee je metalen objecten een unieke en verouderde look kunt geven.

Het produceert een consistente kleur en is erg gebruiksvriendelijk.

De vloeistof wordt als concentraat geleverd en wordt vermengd met water in een verhouding van 15 tot 20% concentraat en 85 tot 80% water.
Door de sterkte van de vloeistof en tijd van het onderdompelen aan te passen kan er een variatie in kleurdiepte gecreëerd worden.

  • 50 ml maakt minimaal 250 ml patina vloeistof.
  • 100 ml maakt minimaal 500 ml patina vloeistof.
  • 200 ml maakt minimaal 1000 ml patina vloeistof.

 

 

Chocolade Bruin Patina op koper en messing

Verzinkshop Bruin Patina is perfect voor het aanbrengen van een diepe chocolade bruin patina op messing en koper. Door de mengverhouding en onderdompeltijd aan te passen kun je variëren met de intensiteit van de bruine kleur, van licht antiek tot donker chocolade.

 

Koper en Messing patineren en beschermen met een sealer

De Chocolade Bruin Patina Vloeistof kan worden gebruikt om objecten van koper en messing een uniek patina of verouderde uitstraling te geven. Dit kan worden gebruikt om het uiterlijk van het object te verbeteren, waardoor het er ouderwets of antiek uitziet.

Door het patina daarna af te werken met bijvoorbeeld was, een sealer op oliebasis zoals de Verzinkshop DeepSeal Metaal Sealer, of een blanke lak, kun je het patina beschermen en voorkomen dat het verder verkleurd door invloeden van buitenaf.

 

 

Wat is bruine patina?

Een laag patina is een dunne laag van corrosie die zich normaal op het metaal vormt door de tijd. Meestal als gevolg van blootstelling aan elementen zoals lucht, water of chemicaliën. Het patina kan zich uiten als verkleuring of oxidatie van het metaal, wat het een unieke, verouderde uitstraling kan geven. Door gebruik te maken van een van de Verzinkshop Patina Vloeistoffen kan dit proces enorm versneld worden op diverse metalen met diverse effecten.

 

 

Hoe moet je zelf metaal patineren?

Het gebruik van de Bruin patina vloeistof is erg eenvoudig. Dompel de voorwerpen onder bij kamertemperatuur. Laat het voorwerp, afhankelijk van het gewenste effect, voor 30 seconden tot 3 minuten in de oplossing. Spoel het af en sluit het eventueel af met de Verzinkshop Acryl Sealer op waterbasis, De Verzinkshop DeepSeal Metaal sealer op oliebasis, een transparante lak of een andere sealer naar keuze om het patina te beschermen.

 

Bekijk hieronder het snelle en simpele proces van het patineren van messing met Caswell zwart & bruin patina vloeistof. Het proces is voor elke patina vloeistof hetzelfde.

 

 

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Alleen ingelogde klanten die dit product hebben gekocht, kunnen een beoordeling achterlaten.

Werk met gezond verstand

Metaaloppervlaktebehandelingen, zoals anodiseren, electroforming en galvaniseren, zijn fascinerende processen die prachtige creaties kunnen opleveren.

Meestal worden bij deze behandelingen milde, zwaar verdunde chemicaliën gebruikt.

Echter, het is belangrijk om rekening te houden met het feit dat sommige van deze processen gebruik maken van chemicaliën en zuren die, als ze onvoorzichtig worden gebruikt, kunnen leiden tot fysiek letsel voor jou of anderen.

Om veilig te werken met deze producten, is het belangrijk om gezond verstand te gebruiken, het etiket en de handleiding te lezen, de juiste voorzorgsmaatregelen te nemen en voor voldoende ventilatie te zorgen.

Bovendien is het aan te raden om de juiste persoonlijke beschermingsmiddelen te dragen bij het werken met chemische en bijtende stoffen.

Wil je meer lezen over veilig werken met deze producten? kijk dan hier.