[email protected] +31 6 28090022
Trustmark webshop

Vanaf €200,- gratis verzonden

Advies van experts

UNIEK ASSORTIMENT

PRIJZEN INCLUSIEF BTW

Gunmetal Blue en Paars Patina

19.9539.95

Verzinkshop Gunmetal Blue – licht paars tot bruin en zwart patina voor koper, messing, brons, witte metalen, zilver en tin.

Verzinkshop Gunmetal Blue & Paars Patina

 

Verzinkshop Gunmetal Blue & Paars Patina voor koper, messing, brons, witte metalen, zilver en tin.

Gunmetal Blue & Paars Patina is een veelzijdige patina vloeistof ontworpen voor diverse metalen: koper, messing, brons, witte metalen, zilver en tin. Met deze patina vloeistof breng je een gunmetal blue tot licht paars, en van zwart tot bruine afwerking op diverse metalen aan.

De geproduceerde kleuren variëren van:

  • Op wit metaal, zilver, en tin/lood ontstaat een bruine patina afwerking, die een klassieke en verfijnde look biedt.
    Wanneer toegepast op koper, messing, en brons, zijn de resultaten nog gevarieerder: van grijs tot gunmetal blue, licht paars, tot diep zwart, afhankelijk van de mengverhouding en onderdompeltijd.

De vloeistof wordt als concentraat geleverd en wordt vermengd met water in een verhouding van 10 tot 20% concentraat en 80 tot 90% water.
Door de sterkte van de vloeistof en tijd van het onderdompelen aan te passen kan er een variatie van diverse kleuren gecreëerd worden.

  • 50 ml maakt 250 tot 500 ml patina vloeistof.
  • 100 ml maakt 500 tot 1000 ml patina vloeistof.
  • 200 ml maakt 1000 tot 2000 ml patina vloeistof.

 

 

Grijze Patina op koper, messing en brons

Een minder sterke mengverhouding gecombineerd met korte onderdompeltijden resulteert in een subtiele grijze patina op koper, messing en brons. Dit levert een moderne uitstraling op die perfect past bij hedendaagse ontwerpen.

 

Gunmetal Blue Patina op koper, messing en brons

Door dezelfde minder sterke mengverhouding te gebruiken, maar met een langere onderdompeltijd, krijg je een grijze tot lichtblauwe patina afwerking voor een uniek effect op het metaal.

 

Paarse Patina op koper, messing en brons

Meng Verzinkshop Gunmetal Patina in een sterkere mengverhouding en gebruik verschillende onderdompeltijden voor een licht paarse patina tot zwarte patina op messing, koper, of brons.

 

Bruin Patina op zilver, tin en lood

Daarnaast brengt de Gunmetal Patina een bruin patina op zilver en ander witte metalen aan, maar ook op tin en lood, ideaal voor een klassieke vintage look.

Het eindresultaat is sterk afhankelijk van factoren zoals de mengverhouding, de onderdompeltijd, en het specifieke type metaal. Variaties binnen dezelfde metaallegeringen kunnen ook leiden tot uiteenlopende resultaten, wat elke toepassing uniek maakt.

 

 

Verzinkshop patina aanbrengen

Reinigen en Spoelen voor het voorwerp:

Zorg ervoor dat het te behandelen metalen voorwerp vrij van vet en vuil is.

Voor gegalvaniseerde voorwerpen: Het metaal grondig spoelen met koud water, gevolgd door een korte spoeling in 5% zwavelzuur of gebruik Verzinkshop Activator. Vervolgens goed spoelen met water.

Voor massief metalen voorwerpen en plaatmateriaal: Het metaal mechanisch reinigen met een schuurmedium of chemisch reinigen met bijvoorbeeld de Verzinkshop Activator. Daarna goed afspoelen om de resterende oplossing of losse metaaldeeltjes te verwijderen.

 

De patina-vloeistof gebruiken:
Verdun de vloeistof voor het gewenste effect zoals aangegeven in de handleiding en dompel het voorwerp onder terwijl het nog nat is van het afspoelen met water.
Bij het gebruik van dompelmanden moeten de onderdelen worden bewogen wanneer ze in de oplossing worden ondergedompeld om luchtbellen te verwijderen en om ervoor te zorgen dat de oplossing alle oppervlakken raakt.

 

Spoelen:
Spoelen het voorwerp goed af met stromend koud water. Heet water kan worden gebruikt om het drogen te versnellen nadat het is afgespoeld met koud water om vlekken te minimaliseren.
Heet spoelen gebeurt tussen de 70 en 80 graden en het spoelwater moet langzaam worden vervangen door vers water om vlekken te voorkomen.

 

Drogen:
Drogen kan met behulp van een doek of met een heatgun.
Geforceerd drogen kan in verwarmde centrifuges en ovens, of met maïsmeel om strepen en vlekken te minimaliseren.
Grote architecturale panelen moeten worden afgedroogd met een doek of worden drooggeblazen.
Onderdelen die direct worden behandeld met een sealer hoeven niet te worden gedroogd.

 

Sealen en afwerken:
Je kunt een lichte antieke afwerking bereiken door het voorwerp te polijsten of te borstelen.

Sealen gebeurt door het voorwerp onder te dompelen, terwijl het nog nat is van de vorige spoeling, in een van de volgende producten:
• Voor een harde, droge afwerking gebruik de Verzinkshop Acryl Sealer.
• Voor een licht olieachtige afwerking gebruik Verzinkshop DeepSeal Metaal Sealer.
• Ook is het mogelijk het voorwerp af te werken met bijvoorbeeld een wax of andere sealer keuze.

 

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Alleen ingelogde klanten die dit product hebben gekocht, kunnen een beoordeling achterlaten.

Werk met gezond verstand

Metaaloppervlaktebehandelingen, zoals anodiseren, electroforming en galvaniseren, zijn fascinerende processen die prachtige creaties kunnen opleveren.

Meestal worden bij deze behandelingen milde, zwaar verdunde chemicaliën gebruikt.

Echter, het is belangrijk om rekening te houden met het feit dat sommige van deze processen gebruik maken van chemicaliën en zuren die, als ze onvoorzichtig worden gebruikt, kunnen leiden tot fysiek letsel voor jou of anderen.

Om veilig te werken met deze producten, is het belangrijk om gezond verstand te gebruiken, het etiket en de handleiding te lezen, de juiste voorzorgsmaatregelen te nemen en voor voldoende ventilatie te zorgen.

Bovendien is het aan te raden om de juiste persoonlijke beschermingsmiddelen te dragen bij het werken met chemische en bijtende stoffen.

Wil je meer lezen over veilig werken met deze producten? kijk dan hier.