[email protected] +31 6 28090022
Trustmark webshop

Vanaf €200,- gratis verzonden

Advies van experts

UNIEK ASSORTIMENT

PRIJZEN INCLUSIEF BTW

Zwart Zink Oxide

24.95219.95

Zink zwart maken met Verzinkshop Zwart Zink Oxide. Wordt gebruikt om een decoratieve zwarte coating op zink aan te brengen.

Zink Zwart Maken Met Verzinkshop Zwart Zink Oxide

 

Verzinkshop Zwart Zink Oxide is ontworpen om zink zwart te maken bij kamertemperatuur.

Zink zwart maken met deze vloeistof duurt maximaal 10 minuten en heeft geen invloed op de dimensies van het voorwerp, ideaal voor precisie onderdelen!

De vloeistof kan gebruikt worden na galvanisatie met een verzink kit of aangebracht worden op bestaande lagen zink en werkt op kaal zink of zink behandeld met een blauwe passivering.

De Zwart Zink Oxide vloeistof wordt kant-en-klaar geleverd en moet onverdund gebruikt worden.

Let op! Dit product werkt niet op geel zink!

 

 

Beschermen van de zwarte conversiecoating op zink

De zwart oxide coating op zink is een gecontroleerde oxidelaag en moet daarom behandeld worden met een sealer naar keuze.

De corrosiebestendigheid wordt bereikt door het aanbrengen van een waterafstotende sealer zoals de Verzinkshop DeepSeal Metaal Sealer of Verzinkshop Acryl Metaal Sealer.

 

 

Zelf zink zwart maken met Verzinkshop Zwart Zink Oxide

Zink zwart maken doe je door de volgende stappen te volgen:

  • Giet de vloeistof in een daarvoor geschikte container zoals beschreven staat in de handleiding.
  • Zorg ervoor dat het te behandelen voorwerp goed vrij van vuil en vet is. Behandel het voorwerp daarna eventueel met een activator en spoel het grondig af.
  • Dompel het onderdeel onder in de Verzinkshop Zwart Zink Oxide en roer het af en toe rond tot het gewenste resultaat bereikt is. Bij grote voorwerpen kan er een kwast of spons gebruikt worden.
  • Spoel het onderdeel zeer goed af in een daarvoor bestemde bak (niet onder de kraan) en werk het direct af met een sealer naar keuze zonder het voorwerp eerst te drogen.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Alleen ingelogde klanten die dit product hebben gekocht, kunnen een beoordeling achterlaten.

Werk met gezond verstand

Metaaloppervlaktebehandelingen, zoals anodiseren, electroforming en galvaniseren, zijn fascinerende processen die prachtige creaties kunnen opleveren.

Meestal worden bij deze behandelingen milde, zwaar verdunde chemicaliën gebruikt.

Echter, het is belangrijk om rekening te houden met het feit dat sommige van deze processen gebruik maken van chemicaliën en zuren die, als ze onvoorzichtig worden gebruikt, kunnen leiden tot fysiek letsel voor jou of anderen.

Om veilig te werken met deze producten, is het belangrijk om gezond verstand te gebruiken, het etiket en de handleiding te lezen, de juiste voorzorgsmaatregelen te nemen en voor voldoende ventilatie te zorgen.

Bovendien is het aan te raden om de juiste persoonlijke beschermingsmiddelen te dragen bij het werken met chemische en bijtende stoffen.

Wil je meer lezen over veilig werken met deze producten? kijk dan hier.