[email protected] +31 6 28090022
Trustmark webshop

Vanaf €200,- gratis verzonden

Advies van experts

UNIEK ASSORTIMENT

PRIJZEN INCLUSIEF BTW

Caswell Sealer – 250 tot 1000 ml

Aanbieding!

34.9579.95

Caswell sealer is een waterafstotende sealer voor chemisch gezwart metaal of het behandelen van zachte materialen voor electroforming.

Caswell Sealer

Caswell sealer is een watergedragen snel drogende sealer ideaal voor het behandelen en beschermen van chemisch gezwarte objecten met een zijdeglans afwerking.

  • Zeer effectief als corrosiebestendige coating op chemisch gezwarte onderdelen zoals staal, metaal, roestvrij staal, koper en andere metalen.
  • Ideaal voor het waterdicht maken van materialen die poreus zijn als voorbereiding op het electroforming proces. (link naar Verzinkshop.nl)

 

 

Wat is de Caswell sealer?

Caswell sealer is een dunne watergedragen acryl sealer die diep in de poriën doordringt voor het beschermen van diverse soorten staal of metaal na een behandeling met een zwart oxide coating. Het is perfect voor onderdelen tijdens een auto- of motorrestauratie. De Caswell Sealer is ideaal voor bijvoorbeeld bouten en moeren of scharnieren, beelden, messen, wapens en nog veel meer.

Met een dikte van 0,1 mm per laag is de Caswell sealer ideaal voor het afwerken van schroeven en bouten bij een restauratieproject. De sealer beschermt tegen beschadigingen, corrosie en invloeden van het weer.

 

 

Chemisch gezwart metaal en zwart oxide lagen beschermen

De Caswell Sealer kan op volle sterkte gebruikt worden of verdund met water bij het afsluiten van chemisch gezwarte voorwerpen. Het is aan te raden om de sealer 1 op 1  te verdunnen met water op gezwarte voorwerpen om minder structuur en een gladder resultaat te krijgen. Je kunt het voorwerp in de sealer onderdompelen waarna het overtollige moet worden afgeschud, of de sealer kan worden aangebracht met een kwast, spons of spuit. Hierna het voorwerp in de lucht laten drogen. Dit droogproces kan worden versneld met een föhn, maar let op dat het voorwerp niet te heet wordt om problemen te voorkomen. Een te snelle droging van de sealer kan defecten veroorzaken zoals barsten.

 

 

Hoe gebruik je de Caswell Sealer voor het waterdicht maken van voorwerpen voor electroforming?

De Caswell Sealer kan op volle sterkte gebruikt worden om voorwerpen waterdicht en stevig te maken voor het electroforming proces. Deze sealer is bijzonder geschikt voor het behandelen van poreuze en zachte materialen zoals stof, organische materialen, schoentjes, papier en meer. Het voorwerp moet gedurende 10 minuten volledig in de oplossing worden ondergedompeld om in alle poriën door te dringen, waarna het overtollige moet worden afgeschud en het voorwerp in de lucht moet drogen Laat het voorwerp volledig drogen voordat je verder gaat met het electroforming proces. Hierna kunnen de voorwerpen behandeld worden met een geleidende verf om daarna te worden verkoperd.

Bewaar de sealer altijd in een afgesloten verpakking om de kwaliteit ervan te behouden.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Alleen ingelogde klanten die dit product hebben gekocht, kunnen een beoordeling achterlaten.

Werk met gezond verstand

Metaaloppervlaktebehandelingen, zoals anodiseren, electroforming en galvaniseren, zijn fascinerende processen die prachtige creaties kunnen opleveren.

Meestal worden bij deze behandelingen milde, zwaar verdunde chemicaliën gebruikt.

Echter, het is belangrijk om rekening te houden met het feit dat sommige van deze processen gebruik maken van chemicaliën en zuren die, als ze onvoorzichtig worden gebruikt, kunnen leiden tot fysiek letsel voor jou of anderen.

Om veilig te werken met deze producten, is het belangrijk om gezond verstand te gebruiken, het etiket en de handleiding te lezen, de juiste voorzorgsmaatregelen te nemen en voor voldoende ventilatie te zorgen.

Bovendien is het aan te raden om de juiste persoonlijke beschermingsmiddelen te dragen bij het werken met chemische en bijtende stoffen.

Wil je meer lezen over veilig werken met deze producten? kijk dan hier.