[email protected] +31 6 28090022
Trustmark webshop

Vanaf €200,- gratis verzonden

Advies van experts

UNIEK ASSORTIMENT

PRIJZEN INCLUSIEF BTW

Caswell Penetrating Sealer – 250 tot 1000 ml

Aanbieding!

29.9559.95

Caswell Penetrating Sealer is een waterafstotende sealer op terpentine basis voor het beschermen van chemisch gezwart en kaal metaal.

Caswell Penetrating Sealer

Caswell Penetrating Sealer is een waterafstotende sealer op terpentinebasis die is ontworpen om chemisch gezwart of kaal metaal te beschermen. Deze sealer is te gebruiken na het chemisch zwarten van metaal met zwart oxide of mega zwart. De Caswell penetrating sealer geeft de voorwerpen een zeer mooie, licht olieachtige, diepzwarte afwerking die volledig opdroogt, vocht verdrijft en roest voorkomt.

Zwart oxide lagen op metaal en staal hebben geen hoge anti-roest eigenschappen. Daarom moeten deze voorwerpen bewerkt worden met een sealer, zoals deze Caswell Penetrating Sealer of de Caswell Sealer. Deze sealers worden veel gebruikt in de auto-industrie, bij het restaureren van oldtimers of motoren, bevestigings- en montagemateriaal, lagers, messen en andere DIY voorwerpen. In plaats van de Caswell Penetrating Sealer, kun je ook de Caswell Sealer gebruiken als je op zoek bent naar een sealer op waterbasis met een zijdeglansafwerking.

 

 

Caswell Penetrating Sealer gebruiken

Caswell penetrating sealer is een product dat kan worden gebruikt na het aanbrengen van een zwart oxide laag op staal of metaal.

Het product kan op verschillende manieren worden aangebracht:

  • Dompel het voorwerp gedurende 1 tot 5 minuten onder in de sealer en schud het overige af. Laat het vervolgens opdrogen.
  • Gebruik een kwast om de sealer aan te brengen.
  • Maak gebruik van een doek of spons om de sealer aan te brengen.

 

De Caswell penetrating sealer niet gebruiken op roestvrij staal. RVS is een niet-poreus materiaal en absorbeert oliën niet zoals bijvoorbeeld gewoon staal dat wel doet. Een sealer nodig om roestvrij staal te beschermen na een zwart oxide coating? Dan kun je gebruik maken van de Caswell sealer op waterbasis.

Het sealen is geen permanente oplossing. Na verloop van tijd zal de laag slijten en zal deze opnieuw aangebracht moeten worden, afhankelijk van verschillende omstandigheden zoals gebruik, weersomstandigheden en andere invloeden.

Bekijk de onderstaande video voor meer informatie over het zwarten en sealen van metaal met de Caswell penetrating sealer.

 

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Alleen ingelogde klanten die dit product hebben gekocht, kunnen een beoordeling achterlaten.

Werk met gezond verstand

Metaaloppervlaktebehandelingen, zoals anodiseren, electroforming en galvaniseren, zijn fascinerende processen die prachtige creaties kunnen opleveren.

Meestal worden bij deze behandelingen milde, zwaar verdunde chemicaliën gebruikt.

Echter, het is belangrijk om rekening te houden met het feit dat sommige van deze processen gebruik maken van chemicaliën en zuren die, als ze onvoorzichtig worden gebruikt, kunnen leiden tot fysiek letsel voor jou of anderen.

Om veilig te werken met deze producten, is het belangrijk om gezond verstand te gebruiken, het etiket en de handleiding te lezen, de juiste voorzorgsmaatregelen te nemen en voor voldoende ventilatie te zorgen.

Bovendien is het aan te raden om de juiste persoonlijke beschermingsmiddelen te dragen bij het werken met chemische en bijtende stoffen.

Wil je meer lezen over veilig werken met deze producten? kijk dan hier.