[email protected] +31 6 28090022
Trustmark webshop

Vanaf €200,- gratis verzonden

Advies van experts

UNIEK ASSORTIMENT

PRIJZEN INCLUSIEF BTW

Caswell Black Oxide Concentraat – 200 tot 800 ml

Aanbieding!

54.95119.95

Eenvoudig zelf metaal chemisch zwarten of blauwen met Caswell Black Oxide concentraat. Snel, veilig en kosteneffectief een professioneel resultaat.

Zelf metaal Zwarten Met Caswell Black Oxide

Zelf metaal zwarten, of metaal bruineren, is nu eenvoudiger dan ooit thuis te doen met Caswell Black Oxide concentraat. Deze vloeistof is speciaal ontwikkeld voor thuisgebruik en geeft binnen enkele seconden tot minuten een prachtig zwart resultaat. Het is gemakkelijk aan te brengen op kamertemperatuur in kunststof bakken en geschikt voor zowel professioneel als particulier gebruik.

Door het toepassen van een waterafstotende sealer op oliebasis, zoals de Caswell penetrating sealer of Verzinkshop metaal sealer, krijgt de oxidelaag een diepzwarte uitstraling. Gebruik de Caswell Sealer op waterbasis voor een droge.

  • 200 ml maakt 2 liter
  • 400 ml maakt 4 liter
  • 800 ml maakt 8 liter

 

Door een andere mengverhouding te gebruiken kun je zelf de sterkte en het eindresultaat bepalen.

Gedestilleerd water niet inbegrepen. Het is ook mogelijk gedemineraliseerd of kraanwater water te gebruiken. Lees hier meer over het gebruik van verschillende soorten water.

De aangemaakte vloeistof is in een afgesloten container te bewaren om later opnieuw te gebruiken.

 

 

Wat is metaal zwarten met Caswell Black Oxide?

Caswell Black Oxide veroorzaakt een chemische omzetting van het oppervlak en geeft een zeer kwalitatieve en professionele afwerking zonder de dimensies van het object aan te passen met een minimale laagdikte als resultaat – ideaal voor precisieonderdelen. De vloeistof is veilig in gebruik en de handeling kan gemakkelijk uitgevoerd worden in kunststof bakken zonder gevaarlijke dampen te produceren zoals bij heet zwarten. Na het proces het voorwerp afspoelen en meteen behandelen met een sealer naar keuze om verder oxideren te voorkomen. Een oxide laag als Caswell zwart oxide geeft een extra bescherming tegen roest maar heeft van zichzelf geen hoge roestwerende eigenschappen. Deze komt van bijvoorbeeld Caswell sealer op waterbasis voor een zijdeglans stootvaste afwerking, bijenwas, blanke lak of sealer op oliebasis.

 

 

Welke Caswell Black Oxide vloeistof heb ik nodig?

Caswell Plating USA biedt twee opties voor zwart oxideren voor ferrometalen zoals staal en ijzer: Caswell Black Oxide en Caswell Mega Black. Hoewel beide producten gebruikt worden voor het koud zwarten van staal geeft Mega zwart een donkerdere afwerking dan de standaard zwart oxide.

 

 

Beschermen van de Caswell Black Oxide laag

Het is belangrijk om te onthouden dat Zwart Oxide geen coating is met een hoge corrosiebestendigheid en daarom niet geschikt is voor zware buitentoepassingen of corrosieve omgevingen.
De corrosiebestendigheid van het behandelde object komt van een waterafstotende sealer, zoals de Caswell Penetrating Sealer, Caswell Sealer, bijenwas, lijnzaadolie, blanke lak of een andere sealer naar keuze voor verschillende effecten en toepassingen.
Daarnaast kunnen onderdelen verder oxideren doordat de zwart oxide laag in contact komt met zuurstof.

 

 

Metaal zwarten met Caswell Plating producten

Caswell zwart oxide is een premium vloeistof voor het zwart maken van metalen onderdelen. Het is een koud chemisch zwarten proces dat voordelen biedt vergeleken met traditionele hete methoden. De vloeistof is makkelijk te gebruiken en werkt erg snel. Objecten kunnen thuis in enkele seconden tot minuten worden gezwart met een professioneel resultaat.

 

Bekijk de video voor een voorbeeld van het snelle en gemakkelijke proces van de vloeistof en de Caswell Penetrating Sealer.

 

 

Meer informatie

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Alleen ingelogde klanten die dit product hebben gekocht, kunnen een beoordeling achterlaten.

Werk met gezond verstand

Metaaloppervlaktebehandelingen, zoals anodiseren, electroforming en galvaniseren, zijn fascinerende processen die prachtige creaties kunnen opleveren.

Meestal worden bij deze behandelingen milde, zwaar verdunde chemicaliën gebruikt.

Echter, het is belangrijk om rekening te houden met het feit dat sommige van deze processen gebruik maken van chemicaliën en zuren die, als ze onvoorzichtig worden gebruikt, kunnen leiden tot fysiek letsel voor jou of anderen.

Om veilig te werken met deze producten, is het belangrijk om gezond verstand te gebruiken, het etiket en de handleiding te lezen, de juiste voorzorgsmaatregelen te nemen en voor voldoende ventilatie te zorgen.

Bovendien is het aan te raden om de juiste persoonlijke beschermingsmiddelen te dragen bij het werken met chemische en bijtende stoffen.

Wil je meer lezen over veilig werken met deze producten? kijk dan hier.