[email protected] +31 6 28090022
Trustmark webshop

Vanaf €200,- gratis verzonden

Advies van experts

UNIEK ASSORTIMENT

PRIJZEN INCLUSIEF BTW

Informatiecentrum

Verschillende handleidingen, tabellen en video’s over diverse metaaloppervlaktebehandeling processen

De waterbreuk test

waterbreuk test

De waterbreuk test voor een foutloos proces.

Als het gaat om galvaniseren, of andere metaal oppervlaktebehandelingen, is het bereiken van een foutloze afwerking cruciaal. Een van de belangrijke stappen om ervoor te zorgen dat uw proces zonder verdere problemen verloopt, is het uitvoeren van de waterbreuk-test.

Wat is de waterbreuk test?

waterbreuk test

De waterbreuk test is een eenvoudige test en wordt gebruikt om te bepalen of een oppervlakte goed schoongemaakt is voordat deze wordt behandeld in een galvaniseer bad of met een zwart oxide of anodiseer vloeistof.

Het is een manier om te controleren of er nog resterende sporen van vet, olie of andere verontreinigingen op het oppervlak zijn die kunnen voorkomen dat de nieuwe metaal of conversie laag zich goed hecht. Op de foto is duidelijk de scheiding tussen een schoon en een vervuild oppervlak te zien. Een egale film van water is een teken van een schoon oppervlak, de druppels geven aan dat het deel koper nog verontreinigd is.

Waarom de waterbreuk test uitvoeren?

Het verkrijgen van een goede verbinding tussen bijvoorbeeld het aan te brengen metaal, zoals koper of zink, en de ondergrond is cruciaal voor een foutloze afwerking. Wanneer objecten worden behandeld, kunnen huidoliën en andere verontreinigingen op het oppervlak komen, wat kan leiden tot doffe plekken op het oppervlak, waardoor het esthetische uiterlijk verpest kan worden. Bovendien kan de nieuwe laag zich niet goed hechten als er verontreinigingen op het oppervlak aanwezig zijn, wat kan leiden tot afbladderen of bubbels.

Het belang van een schoon oppervlak

Het uitvoeren van de waterbreuk-test is belangrijk om ervan zeker te zijn dat het oppervlak volledig vrij is van verontreinigingen voordat het verder wordt behandeld. Een schoon oppervlak is noodzakelijk voor het verkrijgen van een glad en glanzend afwerking. Zelfs als een object schoon lijkt, is het belangrijk om de waterbreak-test uit te voeren om er zeker van te zijn dat alle sporen van vet en olie zijn verwijderd.

Hoe de Waterbreak Test uit te voeren

Het uitvoeren van de waterbreak-test is een eenvoudig proces. Neem eerst het object dat u wilt bewerken en spuit er gedestilleerd water overheen of dompel het onder. Observeer hoe het water zich gedraagt op het oppervlak. Als het water in een dunne film over het oppervlak ligt zonder onderbrekingen is het object vrij van vervuiling en vet, Als het water zich opbreekt, druppels vormt, of niet het hele object bedekt, betekent dit dat er nog verontreinigingen op het oppervlak aanwezig zijn en moet het oppervlak nog een keer worden schoongemaakt of ontvet voordat u verder gaat met het proces.

Deel deze post

De waardering van metaalzwarten.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 10.0/10 gebaseerd op 2 reviews.