[email protected] +31 6 28090022
Trustmark webshop

Vanaf €200,- gratis verzonden

Advies van experts

UNIEK ASSORTIMENT

PRIJZEN INCLUSIEF BTW

Chemisch Zwarten Concentraat – 200 tot 800 ml

Aanbieding!
(1 klantbeoordeling)

44.95109.95

Verzinkshop Chemisch Zwarten Concentraat voor het eenvoudig zelf chemisch zwarten van staal en ijzer.

Metaal chemisch zwarten met Verzinkshop Zwart Oxide Concentraat

 

IJzer en staal chemisch zwarten met Verzinkshop Zwart Oxide Concentraat. Dit product is ontworpen voor het chemisch zwarten van staal en ijzer op kamertemperatuur.

Het levert een zwarte afwerking op die qua zwartheid en corrosiebestendigheid gelijk is aan conventionele heet zwart oxide processen.

Het zwart maken van metaal duurt 2 tot 5 minuten en heeft geen invloed op de dimensies van het voorwerp, ideaal voor precisie onderdelen!

Verzinkshop Zwart Oxide kan gebruikt worden voor het chemisch zwarten van koud en warmgewalst ijzer en staal, constructiestaal, gelegeerd staal, gereedschapsstaal, gietijzer, gesmeed staal en zelfs sterlingzilver.

Het Zwart Oxide Concentraat wordt in een verhouding van 1:9 verdund met gedestilleerd, demi of kraanwater. Lees hier meer over het gebruik van verschillende soorten water.

Een grote hoeveelheid nodig? Neem dan contact op.

 • 200 ml maakt 2 liter
 • 400 ml maakt 4 liter
 • 800 ml maakt 8 liter

 

 

Welk Zwart Oxide product heb ik nodig voor het zwart maken van staal of ijzer?

Verzinkshop Zwart Oxide vloeistof Voor een kant-en-klare oplossing.

Chemisch Zwarten Kit voor een complete kit inclusief sealer.

Verzinkshop Zwart Oxide Gel voor een langzaam werkend product voor grote en verticale voorwerpen die niet ondergedompeld kunnen worden.

Verzinkshop Zwart RVS Oxide voor het chemisch zwarten van roestvast staal.

Verzinkshop Ultra Zwart Oxide Concentraat voor een nog donkerdere afwerking.

 

 

Verzinkshop Zwart Oxide eigenschappen

Verzinkshop Zwart oxide Concentraat uit de Amerikaanse industriële sector is van zeer hoge kwaliteit voor een egaal zwarte afwerking op metaal en voldoet aan zeer hoge kwaliteitseisen.

Dit product wordt toegepast in de professionele industriële sector, en is nu ook beschikbaar in kleinere formaten voor de kleine professional, particulieren en hobbyisten.

 • Een traditioneel koud zwart oxide systeem voor het zwarten van ijzer en staal bij kamertemperatuur.
 • Aanbrengen door middel van onderdompelen, een kwast, spons of spuit.
 • Kan maximaal 1:9 verdund worden met gedestilleerd, demi of kraanwater.
 • Het proces duurt ongeveer 1 tot 5 minuten.
 • 200 ml concentraat vermengt met 800 ml water behandeld ongeveer 2.5 m².
 • Kan periodiek aangevuld worden met vers concentraat zodat de oude vloeistof gebruikt kan blijven worden.
 • Het concentraat, of aangemaakte vloeistof, kan in een gesloten verpakking bewaard worden, zodat deze meerdere keren gebruikt kan worden.
 • Werkt direct op de meeste soorten ijzer en staal zonder gebruik te maken van een ets middel.
 • Het product maakt gebruik van milde chemicaliën die met water kunnen worden verdund en geen ventilatie of opwarming vereisen zoals bij hete oxide processen.
 • De aangemaakte vloeistof is in een afgesloten container te bewaren om later opnieuw te gebruiken.

 

 

Zelf staal chemisch zwarten met Verzinkshop Zwart Oxide Concentraat

Dit product werkt zeer goed op constructiestaal en goed gereinigde stalen platen en onderdelen voor interieurafwerkingen. Het voldoet aan de normen van de Living Building Challenge Red List: een internationaal duurzaam bouw certificeringsprogramma.

Volg de stappen om een zeer egale zwart oxide afwerking op metaal te krijgen:

 • Maak de Verzinkshop Zwart Oxide vloeistof aan in een daarvoor bestemde kunststof of glazen container zoals beschreven staat in de handleiding.
 • Zorg ervoor dat het te behandelen voorwerp goed vrij van vuil en vet is. Behandel het voorwerp daarna eventueel met een activator en spoel het grondig af.
 • Dompel het onderdeel onder in de Verzinkshop Zwart Oxide en roer het af en toe rond tot het gewenste resultaat bereikt is. Bij grote voorwerpen kan er een kwast of spons gebruikt worden.
 • Spoel het onderdeel af in een daarvoor bestemde bak (niet onder de kraan) en werk het direct af met een sealer naar keuze zonder het voorwerp droog te maken.
 • Klaar! het voorwerp kan nu behandeld en gebruikt worden.

 

 

Activeren van speciaal en gehard staal

Soms zijn bepaalde soorten gehard of gespecialiseerd staal moeilijk te zwarten. Deze zullen in plaats van een donkergrijs tot zwarte afwerking, een lichtgrijze afwerking krijgen of helemaal geen kleurverandering ondergaan. In dat geval is het activeren van het staal nodig.

Dit kan worden gedaan door middel van de Verzinkshop activator. Ets het object hierin zoals staat beschreven in de handleiding, spoel het daarna grondig af en dompel het vervolgens onder in de zwart oxide vloeistof.

Gebruik geen zwavelzuur of zoutzuur om het metaal te reinigen, dit kan vlekken veroorzaken in combinatie met Verzinkshop Zwart Oxide. Wil je het metaal etsen met zoutzuur, gebruik dan Verzinkshop Zwart Oxide Ultra om het product chemisch te zwarten.

Het kan nodig zijn om het Verzinkshop Zwart Oxide Concentraat in een sterkere verhouding te mengen voor sommige soorten metaal, bijvoorbeeld 1:4 of 1:2. Dit geldt ook voor de spuitmethode of het aanbrengen met de kwast.

 

 

Beschermen van chemisch gezwart metaal en de zwart oxide laag

Het is belangrijk om te onthouden dat chemisch gezwart metaal met een zwart oxide conversiecoating op zichzelf geen hoge roestwerende eigenschappen biedt.

De corrosiebestendigheid wordt bereikt door het aanbrengen van een waterafstotende sealer zoals de Verzinkshop DeepSeal Metaal Sealer of Verzinkshop Acryl Metaal Sealer.

 

 

Meer informatie

1 beoordeling voor Chemisch Zwarten Concentraat – 200 tot 800 ml

 1. wilfried roosen (geverifieerde eigenaar)

  goed, alles zoals verwacht

Alleen ingelogde klanten die dit product hebben gekocht, kunnen een beoordeling achterlaten.

Werk met gezond verstand

Metaaloppervlaktebehandelingen, zoals anodiseren, electroforming en galvaniseren, zijn fascinerende processen die prachtige creaties kunnen opleveren.

Meestal worden bij deze behandelingen milde, zwaar verdunde chemicaliën gebruikt.

Echter, het is belangrijk om rekening te houden met het feit dat sommige van deze processen gebruik maken van chemicaliën en zuren die, als ze onvoorzichtig worden gebruikt, kunnen leiden tot fysiek letsel voor jou of anderen.

Om veilig te werken met deze producten, is het belangrijk om gezond verstand te gebruiken, het etiket en de handleiding te lezen, de juiste voorzorgsmaatregelen te nemen en voor voldoende ventilatie te zorgen.

Bovendien is het aan te raden om de juiste persoonlijke beschermingsmiddelen te dragen bij het werken met chemische en bijtende stoffen.

Wil je meer lezen over veilig werken met deze producten? kijk dan hier.