[email protected] +31 6 28090022
Trustmark webshop

Vanaf €200,- gratis verzonden

Advies van experts

UNIEK ASSORTIMENT

PRIJZEN INCLUSIEF BTW

Informatiecentrum

Verschillende handleidingen, tabellen en video’s over diverse metaaloppervlaktebehandeling processen

Caswell mega zwart

mega zwart

Caswell Mega Zwart Oxide 

Onze nieuwe Caswell Mega Black™ is een zwart oxide vloeistof en is het meest geavanceerde zwart oxide systeem voor staal dat momenteel op de markt is. Het produceert een donkerdere afwerking dan ons standaard Caswell Zwart Oxide systeem. 
Mega Zwart werkt op koud- en warmgewalst koolstofstaal, gelegeerd staal, gereedschapsstaal, evenals gietijzer, gesmeed staal en zelfs A2-gereedschapsstaal. Het werkt niet op roestvrij staal. 

Mega Zwart werkt niet op RVS. Gebruik hiervoor Caswell zwart RVS. 

Het systeem is ook ideaal voor handgereedschap, onderhevig aan stoten, waar een geplateerd oppervlak eenvoudig zou afbreken.

Om de Mega Zwart Oxide-oplossing te maken 

1. Giet 9 delen gedestilleerd water in een plastic bak. (PP of HDPE) 

2. Voeg 1 deel Mega Zwart concentraat toe. 

Bijvoorbeeld 1800 ml gedestilleerd water en 200 ml Mega Zwart concentraat. 

4. Laat de vloeistof 30 minuten staan. 

De vloeistof kan ook met een kwast aangebracht worden en op volle sterkte of 50% gemengd gebruikt worden. Experimenteer voor verschillende effecten. 

door meer of minder toe te voegen zal er een lichtere of donkerdere kleur ontstaan. 

De Mega Zwart Oxide Kit gebruiken 

1. zorg ervoor dat het te zwarten voorwerp vrij van vet, vuil en roest is. Dit is zeer belangrijk. 

2. ontvet het object goed met Caswell SP ontvetter, een koudontvetter of bijvoorbeeld een neutrale zeep. Zolang het onderdeel maar vrij van vet en andere verontreiniging is. 

3. Dompel het onderdeel tussen de 30 seconde en 5 minuten onder in het Mega Zwart bad tot het gewenste resultaat is bereikt en spoel het af met gedestilleerd water. Werk het object direct af met een sealer. 

Als het onderdeel niet naar wens is of fouten bevat door bijvoorbeeld vuil of vet, het voorwerp dan lichtjes borstelen met wat zeep en een staalwolpad, afspoelen en opnieuw onderdompelen in het Mega Zwart. 

Een bruine vlek op het onderdeel wijst erop dat het te lang is ondergedompeld. Maak het object schoon met staalwol en voor een kortere periode opnieuw onderdompelen. 

Dekking is ongeveer 30m2 per 4 liter aangemaakte vloeistof met de onderdompeltechniek. Daarna opnieuw Mega Zwart vloeistof toevoegen of het bad in zijn geheel opnieuw aanmaken. 

De oxide laag beschermen 

Zwart Oxide lagen hebben geen hoge anti-roest eigenschappen. Het beste is het om deze af te werken met een sealer zoals de Caswell Penetrating Sealer of de Caswell Dry Sealer. De penetrating sealer geeft een olie-achtige afwerking, de dry sealer een droge. 

De rijke zwarte kleur zal pas ontstaan ​​als u het oppervlak afdicht met de Penetrating Sealer. 

De mate van zwarting is afhankelijk van het type staal en de tijd van het onderdompelen. 

Dompel of borstel het onderdeel in de sealer en zorg ervoor dat het goed verzadigd is. Laat het weken voor ongeveer 5 tot 10 minuten. Het overtollige materiaal afschudden en het voorwerp laten drogen. 

Ook kan het voorwerp met bijvoorbeeld een wax of blanke lak afgewerkt worden. Meerdere oplossingen kunnen worden gebruikt. 

Het Mega Zwart vloeistof vormt een witachtig slib, dat naar de bodem van de tank zinkt. Deze is onschadelijk voor het proces, maar kan worden verwijderd door de vloeistof door een koffiefilter te filteren. 

Dek de emmer af met een deksel bij het opslaan van de vloeistof. 

Deel deze post

De waardering van metaalzwarten.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.3/10 gebaseerd op 3 reviews.