[email protected] +31 6 28090022
Trustmark webshop

Vanaf €200,- gratis verzonden

Advies van experts

UNIEK ASSORTIMENT

PRIJZEN INCLUSIEF BTW

Informatiecentrum

Verschillende handleidingen, tabellen en video’s over diverse metaaloppervlaktebehandeling processen

Caswell zwart oxide vloeistof gebruik

zwart-oxide

Het Caswell Zwart Oxide system op kamertemperatuur is een nieuwe technologie in het zwartingsproces, vaak bekend als ‘Parkeriseren’. 

Ontwikkeld door een bedrijf dat gespecialiseerd is in het hete zwart oxide proces om de gevaren en dampen van dit proces elimineren. 

Deze methode wordt steeds meer gebruikt bij alle soorten metaal finishers. 
Hoewel Zwart Oxide niet de mate van bescherming biedt die door electroplating wordt gegeven heeft het een belangrijke rol in de metaalafwerking. Het is uitermate geschikt voor moeren en bouten, waar elke verhoging van de dimensie het onderdeel zou verpesten. Hierdoor wordt dit proces in veel auto restauratietoepassingen gebruikt. 

Het systeem is ook ideaal voor handgereedschap, onderhevig aan stoten, waar een geplateerd oppervlak eenvoudig zou afbreken. 

Caswell Zwart Oxide werkt niet op RVS. Gebruik hiervoor Caswell zwart RVS. 

zwart-oxide

Om de Black Oxide-oplossing te maken 

1. Giet 9 delen gedestilleerd water in een plastic bak. (PP of HDPE) 

2. Voeg 1 deel zwart oxide concentraat toe. 

Bijvoorbeeld 1800 ml gedestilleerd water en 200 ml zwart oxideconcentraat. 
door meer of minder toe te voegen zal er een lichtere of donkerdere kleur ontstaan. 

4. Laat de vloeistof 30 minuten staan. 

De zwart oxide gebruiken 

1. zorg ervoor dat het te zwarten voorwerp vrij van vet, vuil en roest is. Dit is zeer belangrijk. 

2. ontvet het object goed met Caswell SP ontvetter, een koudontvetter of bijvoorbeeld een neutrale zeep. Zolang het onderdeel maar vrij van vet en andere verontreiniging is. 

3. Dompel het onderdeel tussen de 30 seconde en 5 minuten onder in het Zwarte Oxide bad tot het gewenste resultaat is bereikt en spoel het af met gedestilleerd water. Werk het object direct af met een sealer. 

Als het onderdeel niet naar wens is of fouten bevat door bijvoorbeeld vuil of vet, het voorwerp dan lichtjes borstelen met wat zeep en een staalwolpad, afspoelen en opnieuw onderdompelen. 

Een bruine vlek op het onderdeel wijst erop dat het te lang is ondergedompeld. Maak het object schoon met staalwol en voor een kortere periode opnieuw onderdompelen. 

Dek de emmer af met een deksel bij het opslaan van de vloeistof. 

Het zwart oxide vloeistof vormt een witachtig slib, dat naar de bodem van de tank zinkt. Deze is onschadelijk voor het proces, maar kan worden verwijderd door de vloeistof door een koffiefilter te filteren. 

De oxide laag beschermen 

Zwart Oxide heeft geen hoge anti-roest eigenschappen. Het beste is het om deze af te werken met een sealer zoals de Caswell Penetrating Sealer of de Caswell Dry Sealer. De penetrating sealer geeft een olie-achtige afwerking, de dry sealer een droge. 

De rijke zwarte kleur zal pas ontstaan ​​als u het oppervlak afdicht met de Penetrating Sealer. 

De mate van zwarting is afhankelijk van het type staal en de tijd van het onderdompelen. 

Dompel of borstel het onderdeel in de sealer en zorg ervoor dat het goed verzadigd is. Laat het weken voor ongeveer 5 tot 10 minuten. Het overtollige materiaal afschudden en het voorwerp laten drogen. 

Ook kan het voorwerp met bijvoorbeeld een wax of blanke lak afgewerkt worden. Meerdere oplossingen kunnen worden gebruikt. 

Deel deze post

De waardering van metaalzwarten.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 10.0/10 gebaseerd op 1 reviews.