[email protected] +31 6 28090022

Vanaf €200,- gratis verzonden

Advies van experts

UNIEK ASSORTIMENT

PRIJZEN INCLUSIEF BTW

Caswell Verde Groen Patina Vloeistof – 250 tot 1000 ml

19.9539.95

Caswell verde groen patina vloeistof produceert een blauw en groen antieke patina afwerking op koper en messing.

Caswell Verde Groen Patina Vloeistof

Caswell verde groen patina vloeistof om zelf te patineren is speciaal ontworpen voor thuisgebruik.

Caswell verde groen produceert een blauw en groen antieke patina op koper en messing.

 

 

Koper groen en blauw patineren en beschermen.

Caswell verde groen patina kan worden gebruikt om voorwerpen van koper en messing een unieke blauw en groene patina te geven met een verouderde uitstraling. Dit kan worden gebruikt om het uiterlijk van het object te veranderen, waardoor het er ouderwets of antiek uitziet. Door het patina daarna af te werken met bijvoorbeeld was, een sealer op oliebasis zoals de Verzinkshop DeepSeal Metaal Sealer, of een blanke lak, kun je het patina beschermen en voorkomen dat het verder verkleurd door invloeden van buitenaf.

 

 

Hoe moet je zelf koper of messing patineren?

Het aanbrengen van het patina is erg eenvoudig. Dompel het voorwerp volgens de handleiding onder in de patina vloeistof.

De verkleuring begint pas nadat het voorwerp uit het patina gehaald wordt. Spoel deze dus niet af en laat het in zijn geheel opdrogen.

Wat is groene patina?

Een laag groene patina is een dunne laag corrosie die zich normaal op het metaal vormt door de tijd. Meestal als gevolg van blootstelling aan elementen zoals lucht, water of chemicaliën. Het patina kan zich uiten als verkleuring of oxidatie van het metaal, wat het een unieke, verouderde uitstraling kan geven. Door gebruik te maken van een van de Caswell patina vloeistoffen kan dit proces enorm versneld worden op diverse metalen met diverse effecten.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Alleen ingelogde klanten die dit product hebben gekocht, kunnen een beoordeling achterlaten.

Werk met gezond verstand

Metaaloppervlaktebehandelingen, zoals anodiseren, electroforming en galvaniseren, zijn fascinerende processen die prachtige creaties kunnen opleveren.

Meestal worden bij deze behandelingen milde, zwaar verdunde chemicaliën gebruikt.

Echter, het is belangrijk om rekening te houden met het feit dat sommige van deze processen gebruik maken van chemicaliën en zuren die, als ze onvoorzichtig worden gebruikt, kunnen leiden tot fysiek letsel voor jou of anderen.

Om veilig te werken met deze producten, is het belangrijk om gezond verstand te gebruiken, het etiket en de handleiding te lezen, de juiste voorzorgsmaatregelen te nemen en voor voldoende ventilatie te zorgen.

Bovendien is het aan te raden om de juiste persoonlijke beschermingsmiddelen te dragen bij het werken met chemische en bijtende stoffen.

Wil je meer lezen over veilig werken met deze producten? kijk dan hier.