[email protected] +31 6 28090022

Vanaf €200,- gratis verzonden

Advies van experts

UNIEK ASSORTIMENT

PRIJZEN INCLUSIEF BTW

Caswell Choco Bruin Patina Vloeistof – 250 tot 1000 ml

19.9539.95

De Caswell chocolade bruin patina vloeistof produceert een chocolade bruin antieke afwerking op koper en messing.

Caswell Choco Bruin Patina Vloeistof

De Caswell chocolade bruin patina vloeistof om zelf te patineren is speciaal ontworpen voor thuisgebruik.

Caswell chocolade bruin produceert een chocolade bruin antieke afwerking op koper en messing.

 

 

Creëer een uniek bruin koper patina met Caswell chocolade bruin

De Caswell Choco Bruin Patina vloeistof is speciaal voor thuisgebruik. De vloeistof produceert in enkele minuten een chocolade tot antiek bruin patina op messing en koper.

 

 

Messing en koper patineren en beschermen met een sealer

De Caswell Chocolade Bruin Patina Vloeistof kan worden gebruikt om objecten van koper en messing een uniek patina of verouderde uitstraling te geven. Dit kan worden gebruikt om het uiterlijk van het object te verbeteren, waardoor het er ouderwets of antiek uitziet.

Door het patina daarna af te werken met bijvoorbeeld was, een sealer op oliebasis zoals de Verzinkshop DeepSeal Metaal Sealer, of een blanke lak, kun je het patina beschermen en voorkomen dat het verder verkleurd door invloeden van buitenaf.

 

 

Wat is bruine patina?

Een laag patina is een dunne laag van corrosie die zich normaal op het metaal vormt door de tijd. Meestal als gevolg van blootstelling aan elementen zoals lucht, water of chemicaliën. Het patina kan zich uiten als verkleuring of oxidatie van het metaal, wat het een unieke, verouderde uitstraling kan geven. Door gebruik te maken van een van de Caswell patina vloeistoffen kan dit proces enorm versneld worden op diverse metalen met diverse effecten.

 

 

Hoe moet je zelf metaal patineren?

Het gebruik van de Chocolade Bruin patina vloeistof is erg eenvoudig. Dompel de voorwerpen onder bij kamertemperatuur. Laat het voorwerp, afhankelijk van het gewenste effect, voor 30 seconden tot 3 minuten in de oplossing. Spoel het af en sluit het eventueel af met de Caswell sealer op waterbasis, De Caswell of Verzinkshop sealer op oliebais, een transparante lak of een andere sealer naar keuze om het patina te beschermen.

 

Bekijk hieronder het snelle en simpele proces van het patineren van messing met Caswell zwart & bruin patina vloeistof. De chocolade bruin vloeistof werkt op dezelfde manier.

 

 

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Alleen ingelogde klanten die dit product hebben gekocht, kunnen een beoordeling achterlaten.

Werk met gezond verstand

Metaaloppervlaktebehandelingen, zoals anodiseren, electroforming en galvaniseren, zijn fascinerende processen die prachtige creaties kunnen opleveren.

Meestal worden bij deze behandelingen milde, zwaar verdunde chemicaliën gebruikt.

Echter, het is belangrijk om rekening te houden met het feit dat sommige van deze processen gebruik maken van chemicaliën en zuren die, als ze onvoorzichtig worden gebruikt, kunnen leiden tot fysiek letsel voor jou of anderen.

Om veilig te werken met deze producten, is het belangrijk om gezond verstand te gebruiken, het etiket en de handleiding te lezen, de juiste voorzorgsmaatregelen te nemen en voor voldoende ventilatie te zorgen.

Bovendien is het aan te raden om de juiste persoonlijke beschermingsmiddelen te dragen bij het werken met chemische en bijtende stoffen.

Wil je meer lezen over veilig werken met deze producten? kijk dan hier.