[email protected] +31 6 28090022

Vanaf €200,- gratis verzonden

Advies van experts

UNIEK ASSORTIMENT

PRIJZEN INCLUSIEF BTW

Caswell Brons En Zwart Patina Vloeistof – 2 liter

39.95

Caswell brons & zwart patina vloeistof voor koper en zilver is een patina oplossing die speciaal is ontworpen voor thuisgebruik.

Caswell Brons En Zwart Patina Vloeistof

De Caswell brons & zwart patina vloeistof is een patina oplossing die speciaal is ontworpen voor thuisgebruik.

Caswell brons & zwart werkt op zilver en koper en geeft een licht brons, tot paars, tot zwarte afwerking afhankelijk van de tijd van het onderdompelen en sterkte van de aangemaakte vloeistof.

Door de concentratie van de oplossing, en de tijd van onderdompeling te variëren, kun je een bijna oneindig aantal tinten bereiken.

 

 

De patina vloeistof gebruiken

De patina vloeistof wordt als concentraat geleverd en moet vermengd worden met water.

Afhankelijk van de gewenste sterkte meng je 15 tot 30 ml patina concentraat met 2 liter water.

Voeg 15 ml huishoud ammonia toe om de vloeistof te bewaren.

Wordt geleverd inclusief 2 spuitjes om de juiste hoeveelheid patina en ammonia toe te voegen.

 

 

Brons, paars en zwart patina op koper en zilver en het patina beschermen

Dompel het voorwerp voor enkele seconden tot maximaal 10 minuten onder in de oplossing tot het gewenste resultaat bereikt is. Spoel het af om het kleureffect te stoppen.

Door de concentratie van de oplossing en de tijd van onderdompeling te variëren, kun je een oneindig aantal tinten bereiken. Enkele seconden voor licht brons, 3 tot 20 seconden voor blauw paarse effecten en langer om richting zwart te gaan.

Door het patina daarna af te werken met bijvoorbeeld was, een sealer op oliebasis zoals de Verzinkshop DeepSeal Metaal Sealer, of een blanke lak, kun je het patina beschermen en voorkomen dat het verder verkleurd door invloeden van buitenaf.

 

 

Frans grijs patina effect op zilver en de patina gebruiken voor electroforming

Voor het ‘Franse Grijs’ effect op zilver, schraap of borstel de hoge plekken van het voorwerp om het onderliggende zilver bloot te leggen.

Ook geeft het zeer mooie effecten op electroforming creaties gemaakt met bijvoorbeeld de Organisch materiaal electroforming kit. (link naar verzinkshop.nl)

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Alleen ingelogde klanten die dit product hebben gekocht, kunnen een beoordeling achterlaten.

Werk met gezond verstand

Metaaloppervlaktebehandelingen, zoals anodiseren, electroforming en galvaniseren, zijn fascinerende processen die prachtige creaties kunnen opleveren.

Meestal worden bij deze behandelingen milde, zwaar verdunde chemicaliën gebruikt.

Echter, het is belangrijk om rekening te houden met het feit dat sommige van deze processen gebruik maken van chemicaliën en zuren die, als ze onvoorzichtig worden gebruikt, kunnen leiden tot fysiek letsel voor jou of anderen.

Om veilig te werken met deze producten, is het belangrijk om gezond verstand te gebruiken, het etiket en de handleiding te lezen, de juiste voorzorgsmaatregelen te nemen en voor voldoende ventilatie te zorgen.

Bovendien is het aan te raden om de juiste persoonlijke beschermingsmiddelen te dragen bij het werken met chemische en bijtende stoffen.

Wil je meer lezen over veilig werken met deze producten? kijk dan hier.